Fremstilling og belegg av glasslinser

- Aug 13, 2018-

Metode for fremstilling av glasslinse

1. Tidligere metoder: Det smeltede optiske glasset ble laget i en glassstang med litt større diameter og linsen som skal behandles under støpeprosessen, og deretter kuttes i ark i henhold til tykkelsen på linsen. Få spesielle mekaniske prosessutstyr, i henhold til krav som er behandlet til ferdige produkter. Hovedprosessene er grovsliping, middelsliping, fin sliping, fin sliping, polering og glødning. Grovkvern til fine slipematerialer er hovedsakelig forskjellige typer granularitet. Poleringsmetoden kan poleres med flamme når kravet ikke er høyt. Avanserte linser må være mekanisk polert med ceriumoksid.

2, er den nåværende metoden å bruke formen for varmpressing. Hovedsakelig for å redusere avfallet i den opprinnelige metoden og forbedre arbeidets effektivitet. Metoden er: i henhold til linsens kvalitet for å bestemme kvaliteten på det smelte glasset, glasset i en viss temperatur, viskositetstilstand i formen, pressforming og til slutt annealing. Det finnes to typer resultater.

For det første kan kvalitetskravet oppnås når produktet er på plass. Små feil kan gjøres ved belegging. Kravet på mold er veldig høyt. Så vidt jeg vet, er den ennå ikke tilgjengelig i Kina. Dette produktet kan møte de fleste behovene. Nøyaktigheten av linsen påvirkes hovedsakelig av nøyaktigheten av dysen. For det andre er produktet et høyt presisjonsemne, og deretter i henhold til den ovennevnte opprinnelige metoden for bearbeiding, men mengden bearbeiding er svært liten, kan det øke produksjonseffektiviteten betydelig. Denne metoden brukes ofte til produkter med høy presisjon. Lensens nøyaktighet påvirkes hovedsakelig av nøyaktigheten av maskinverktøy.


To. Grunnleggende kunnskap om belegg

Som vi alle vet, kan noe objekt reflektere lys, derfor kan vi se ting. For linser, for at lyset skal trenge inn i objektivet helt, er det best for linsen å trenge gjennom alle slags lys helt, noe som gjenspeiler filmens sanne natur. Optisk glass av høy kvalitet, lystransmisjonen kan nå mer enn 90%, det gjenværende lyset må løses ved å belegge linsens overflate. På den optiske linse er derfor hovedsakelig antireflektiv film, også kjent som antirefleksbelegg. For å møte alle slags krav er det ofte behov for flerskiktsbelegg. For å forbedre glassets ripebestandighet er det ytre laget ofte filmen med høy hardhet. I laboratoriet oppnår moderne teknologi nesten vedtaket av lys ett hundre prosent. Årsaken til dette er at i objektivet vil linsen bli mer eller mindre påvirket av støv, smuss og så videre, noe som gjør mindre lys gjennom linsen. Det finnes mange metoder for belegg, men det finnes flere konvensjonelle metoder.

(1) kjemiske metoder, inkludert sol-gel-metode og kjemisk dampavsetning. Ifølge egenskapene til membranen fremstilles en viss komponent av løsningen.

1. Immersjonsbelegg. Det rene glasset blir oppvarmet til en viss temperatur, deretter satt i en godt forberedt kjemisk oppløsning, tatt ut og tørket. Denne membranen er åpenbart en dobbeltsidig membran.

2, spraybelegg. Monter membranløsningen på sprøytepistolen og spray den på den rene, varme glassoverflaten. Tørke. Den glittende kroppen kan flyttes eller roteres for å øke filmens ensartethet. Den kan være belagt med dobbeltsidig eller enkel side. (Tidligere ble den såkalte limkastingsmetoden brukt for linsebelegg, men på grunn av sin uøkonomiske karakter har uorganiske belegg blitt eliminert av moderne teknologi, men det er fortsatt en vanlig, billig metode for organiske belegg. )

(to) fysisk belegg. Det er vakuumfordampning, ionplating, sputtering belegg (alt kan tilskrives fysisk dampavsetning) og mange andre forskjellige former. Den brukes hovedsakelig til metallisert film, reflekterende film, etc. Som et speil. Generelt er belegningsstyrken til kjemisk metode generelt lavere enn den fysiske metoden, men med den raske utviklingen av beleggeteknologi, spesielt i de siste to eller to tiårene, er effekten oppnådd ved kjemiske eller fysiske metoder ikke lenger forskjellig. Det er bare en kostnadsforskjell. Tidligere kunne bare ett lag av film deponeres ved kjemisk metode. Når det andre laget ble avsatt, ville det øvre laget bli ødelagt på grunn av temperaturpåvirkning. Men moderne teknologi har i utgangspunktet løst dette problemet.


Tre, rengjør membranen. Det ytre laget av membranen er vanligvis en hardfilm, hånds berøring eller vask vil ikke forårsake skade på det, men det er best å ikke bevisst gjøre det. Vanligvis må membranstandardet bli slått med gummi i dusinvis av ganger uten å bli skadet.