Led glasslinse forteller oss hva objektivet gjør.

- Aug 13, 2018-

Led glasslinser bringer alle til å forstå anvendelsen av linser:

(1) Forstørrelsesglass: Det er en konveks linse. Når objektet er innenfor en brennvidde, dannes det et virtuelt bilde av den vertikale forstørrelsen. Hold objektet vekk fra objektivet og det virtuelle bildet blir større.

(2) Teleskop: Det er også en slags konveks linse. Jo lengre objektivlinsens brennvidde er, desto kortere er brennvidden på okularet. Når du ser på ting, må du først redusere det virkelige bildet i objektivet og deretter forstørre det virtuelle bildet av okularet. Resultatet er at det er mindre enn det virkelige objektet.

(3) Slide projektor: Objektivet er en konveks linse, og objektet er plassert mellom brennvidde og dobbel brennvidde, slik at den blir omvendt og forstørret på skjermen. Hvis du vil at det virkelige bildet skal øke, bør du la objektet være nær brennvidden til ett punkt, mens du er borte fra objektivet, det vil si at bildet nær bildet blir større.

(4) Mikroskop: Den består av to konvekse linser med forskjellige brennvidder. Objektivets brennvidde har en lang brennvidde. Objektet blir omvendt og forstørret av objektivlinsen mellom brennvidde og dobbel brennvidde. Objektet med det virkelige bildet som okularet dobles av okularet og blir et virtuelt bilde i brennvidden til okularet.

(5) Kamera: Objektivet er en konveks linse, og bildet med en lang brennvidde er relativt stor. Enkeltpersonens bildebehandling er stor, kameraet skal være nær personen, og linsen roteres ut for å øke avstanden. Kollektiv belysning bør holde linsen vekk fra personen mens den skrues i linsen for å redusere avstanden. Hvis det virkelige bildet ikke er i midten av rammen, beveges objektivet i samme retning som bildet beveger seg når objektet ikke beveger seg.

(6) Presbyopi: Flatingen av linsen svekkes, brennvidden blir lenger, og bildet ligger bak netthinnen. Det nærliggende objektet er ikke synlig. Avstanden til den visuelle visjonen er større enn 25 cm, og den konvekse linse bør korrigeres. (Med en konveks linse kan øyeeballet økes, brennvidden blir kortere, og bildet beveger seg fremover til netthinnen).

(7) Myopi: Objektivet blir konveks, brennvidden blir kortere, konvergensen blir forbedret, bildet er foran netthinnen, og det fjerne objektet er ikke synlig. Avstanden til den lyse visjonen er mindre enn 25 cm, og en konkav linse skal brukes. (Den konkave linse kan gjøre øyekonverteringen konvergent, og brennvidden blir lenger, som den bakoverbevegelsen).